Overige hockey toebehoren

Op deze pagina vind u een overzicht van de mogelijke hockey toebehoren om zodoende uw hockeyveld thuis verder te professionaliseren, verder uit te breiden en of verder op te leuken. Hierbij kunt u denken aan diverse soorten shockpads / dempingsplaten, maatwerk ballenvangers, tennis-badminton-volleybal systemen, grindplaten, basketbal systemen en verlichting voor uw veld.

Shockpads en of valdempingsplaten

Een belangrijk onderdeel van een kunstgras hockeyveld of ander sportveld is de zogenaamde ondervloer. Deze ondervloer worden shockpads of valdempingsplaten genoemd. De functie van dit product is feitelijk 3-ledig. Enerzijds zorgen de shockpads ervoor dat het speelcomfort van de spelers wordt bevorderd. De shockpads hebben een dempende werking voor de sporters wat beter is voor spieren en gewrichten. Anderzijds zorgen de shockpads voor een bescherming van de onderbouw. De shockpads hebben namelijk een drukverdelend effect waardoor puntbelasting, minder belastend is voor de zogenaamde onderbouw (ook wel ondergrond genoemd). En tot slot hebben de shockpads nog een positieve uitwerking op de afwatering van het veld. De afwatering wordt sterk verbeterd door de shockpads en kunnen derhalve ook een positief effect hebben op projecten waarbij de zogenaamde grondslag (ook wel ondergrond genoemd) niet optimaal is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grondslag met klei en of veen als ondergrond. Nobel Grass / Prive Hockeyveld heeft een uitgebreid en gebalanceerd assortiment shockpads in haar assortiment.

Ballenvangers

Ballenvanger zijn onmisbaar voor hockeyvelden op uw club maar ook in de meeste gevallen bij een hockeyveld thuis. Het woord zegt al wat het doet, namelijk de bal vanger. Of u nu een hockeyveld thuis laat realiseren welke bij bijvoorbeeld een oprit ligt of aan de straatzijde of vlakbij uw eigen terras, een ballenvanger zorgt voor een stukje veiligheid. We merken vaak dat een ballenvanger wordt gezien als een niet zo fraai object voor in de tuin dan ook nog eens geld kost. Maar na jaren ervaring, kunnen we inmiddels wel stellen dat een ballenvanger in veel gevallen toch een "noodzakelijk kwaad" is voor uw project.

Volleybal- tennis- badminton 3-in-1 systeem

Een veel verkochte constructie bij onze privé hockeyvelden is een in hoogte verstelbaar net constructie. Met dit systeem kunt u door middel van 2 aluminium ovale staanders (die in een grondkoker worden geplaatst) een net op-en-neer schuiven zodat u diverse sporten kunt beoefenen zoals padel, tennis, badminton, volleybal (dames), volleybal (heren) en beachvolley. Meestal voeren we het systeem uit in gepoedercoat zwart zodat het een mooi geheel wordt met de rest van het sportveld. de palen zijn uitneembaar en wegen circa 13 kg per stuk en zijn daarom vrij eenvoudig te hanteren.

Grindplaten

Een Grindplaat is een veel gebruikt product binnen onze projecten bij hockeyvelden thuis. Een grindplaten wordt vaak gebruikt bij o.a. opritten, parkeerplaatsen, loop- rijpaden e.d. De platen zorgen ervoor dat de onderbouw / ondergrond optimaal beschermt wordt tegen puntbelastingen en dat zo, kuilen, deuken en spoorvorming wordt voorkomen. Als u een perfecte onderbouw wilt, die ook vele jaren vlak blijft, dan is een grindplaat wel aan te raden! Wij verwerken de grindplaten in de onderbouw van het hockey- speelveld en vullen deze vervolgens weer af met lava, menggranulaat of betongranulaat. Op deze manier ontstaat er feitelijk "een" sterke plaat die in elkaar gepuzzeld zit, waarbij de platen t.o.v. elkaar niet kunnen verzakken.

Basketbal systeem

Een leuk en steeds populair wordende feature is het aanschaffen van een professioneel basketbal systeem bij uw privé hockeyveld. De systemen van Nobel Grass zijn van een professioneel niveau en worden in een zware betonnen constructie achter het veld geplaats. We hebben tevens de mogelijkheid om een in hoogte verstelbaar basket systeem te plaatsen zodat u de basket kunt plaatsen op jeugdhoogte, Europese hoogte en Amerikaanse hoogte of anders.