Kunstgras producten

Er zijn grofweg 3 soorten hockey kunstgras producten te vinden op de hockeyclubs. Deze zijn: zandvelden, semi zand semi water kunstgras hockey velden en tot slot de volkunststof watervelden.

Een zandveld is een kwalitatief hoogwaardig product en tevens zeer slijtvast en daarmee duurzaam. Het nadeel echter van deze kunstgras soort is het relatief lage speelcomfort. Het zand zorgt voor stroeve speel-eigenschappen en bij een val is de kans op een schaafwond groot. En tevens gaat het zand aan de schoenen plakken en in de sokken van de spelers zitten, wat vervolgens weer mee naar binnen kan worden genomen. Ook heeft een zandveld relatief veel onderhoud nodig (regelmatig bijzanden en diep borstelen om verdichting te voorkomen en onkruid te verwijderen).

Naast een zandveld zult u tevens semi zand semi water hockeyvelden tegenkomen op de clubs. Dit is een kunstgras toepassing die tussen een zandveld en een waterveld in zit. Er wordt een klein laagje zand (10-15 kg per m2) in de mat geborsteld voor de ondersteuning van de vezels. Het zand zal onderin de mat gaan zitten en zal niet zichtbaar zijn. U speelt dus feitelijk op de kunstgras vezels en niet op het zand. Deze variant kunstgras heeft minder onderhoud nodig dan een zandveld maar wel wat meer dan een volkunststof waterveld.

Dan komen we uit bij een volkunststof waterveld. Dit product heeft geen zand infill nodig. U speelt op de kunstgras vezel en u hoeft nooit bij te zanden. U hoeft het veld enkel schoon te houden. Qua onderhoud is deze variant de meest interessante (en tevens qua speelcomfort). Dit product is het neusje van de zalm op het gebied van hockey.

Tot slot willen we u graag het volgende meegeven: we krijgen met regelmaat de vraag of er ook een hockey kunstgras product is dat er uitziet zoals echt gras. We hebben in onderstaande producten overzicht een product toegevoegd, Nobel Grass Premium 30, welke eventueel geschikt zou kunnen zijn voor een hockey kunstgras veld in de tuin maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit product, welliswaar erg mooi oogt, maar kwalitatief niet kan worden vergeleken met "echte" hockey kunstgras producten.